Omgeving

Ontdek wat onze mijnstreek allemaal te bieden heeft

C-Mine

C-mine cultuurcentrum staat garant voor kwaliteitsvolle producties voor jong en oud. Theater, muziek, dans, humor, film, vorming, expo’s,… kortom: cultureel genieten in een uniek kader.

Voor toeristen valt er ook heel wat te beleven op C-mine. Van een tocht door C-mine expeditie tot culinair genieten op de Vennestraat. Of een bezoek aan steeds veranderende tentoonstellingsaanbod.

Nationaal Park Hoge Kempen

Natuur in al haar glorie! Het Nationaal Park in de Belgische provincie Limburg, is een uniek natuurgebied waar meer dan 5700 ha bos en heide beheerd en beschermd worden. Uitgestrekte dennenbossen worden afgewisseld met paarsbloeiende heide, grote waterplassen getuigen van grind- en zandwinning, hoge toppen bieden grootse vergezichten, … Iedereen is welkom om hier eindeloos te ontspannen: wandelen, fietsen, … of gewoon zorgeloos te genieten van al dit moois.

Bokrijk

Bokrijk is vooral bekend voor het Openluchtmuseum met een verzameling van historische gebouwen en authentieke interieurs. In dit actief doe-museum ontdek je hoe de mensen vroeger leefden, woonden en werkten op het Vlaamse platteland.

Naast het Openluchtmuseum is Bokrijk ook dé gedroomde stek voor leerrijke en ontspannende wandelingen en fietstochten in de uitgestrekte bossen of in het arboretum. Kinderen kunnen er ook hun hartje luchten in de grootste gratis openluchtspeeltuin van ons land.

Vennestraat

De Vennestraat ligt letterlijk in de schaduw van C-mine en is de kosmopolitische slagader van Genk met zijn restaurantjes, cafés, gespecialiseerde winkeltjes, galerijtjes en de wekelijkse versmarkt. Samen vormen C-mine en de Vennestraat een boeiende combinatie: de ene inspireert en boeit, de andere laat mensen ontspannen en genieten.

De afgelopen jaren werd er hard gewerkt om de Vennestraat om te toveren tot dé straat van de zintuigen. Een straat die uitnodigt tot flaneren en slenteren en je zal doen watertanden met haar volkse heerlijkheden.

Bekijk zeker ook de toeristische brochure van Genk
Meer info